Filistin Soykırımı Unutulmayacak: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Filistin Soykırımı Unutulmayacak: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan Önemli Açıklamalar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Yüreğimde Filistin' konulu anma pullarıyla Gazze'deki soykırıma dikkat çekti. Filistin'in özgürlüğü için Türkiye'nin kararlılığı vurgulandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT’nin savaş muhabiri Coşkun Aral’ın çektiği fotoğrafları kullanarak hazırladığı anma pullarıyla Gazze’deki soykırıma dikkat çekti. Uraloğlu, “Yarın itibariyle 105 bin tirajlı 1 anma pulu ile 5’er bin tirajlı 3 adet seri numaralı anma pulu, 7 bin 500 adet ilkgün zarfı ve bu ürünlerin içerisinde yer aldığı 5 bin pul portföyünü hem tedavüle hem de sizlerin takdirine sunacağız.” dedi.
Bakan Uraloğlu, Filistin’de yaşanan bu soykırımı asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti. “Filistin’i yüreğimizde taşıyacağız.” ifadesiyle, Türkiye’nin Filistin halkına olan desteğini vurguladı. Uraloğlu, “İsrail’in 1967 yılından beri sistematik olarak Filistinlilere karşı şiddeti 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren tam anlamıyla bir soykırıma dönüşmüştür.” açıklamasında bulundu.
İnsani Kriz ve Masumların Durumu
Uraloğlu, içinde çocukların ve kadınların olduğu on binlerce Filistinlinin şehit edildiğine dikkat çekti. “İnsani yardımın kesildiği, güvenli bölge ilan edilen yerlerin bombalandığı, doktor ve hemşirelerin öldürüldüğü, ambulansların vurulduğu, insani yardımların ulaşımının engellendiği, kara, hava ve denizden ablukaya alınan topraklarda büyük bir insani kriz yaşanıyor.” dedi.
Masum bebeklerin katledilmesini, çadırlarında masum sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç ve ideolojinin meşru göremeyeceğini belirten Uraloğlu, bu durumu şiddetle kınadı. “Bu zulme açıktan ve net bir şekilde hayır diyebilen tek dünya lideri de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan.” ifadelerini kullandı.
Filistin’in Özgürlüğü ve Türkiye’nin Desteği
Uraloğlu, Filistin’in tüm İslam Âlemi nazarında büyük bir manevi değeri olduğunu vurguladı. “Filistin’in özgürlüğü bizim için bir dava niteliğinde.” diyerek, Türkiye’nin bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması için çaba gösterdiğini belirtti.
Türk milletinin her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu anlatan Uraloğlu, “15 Kasım 1988'de Filistin Devleti bağımsızlığını ilan ettiğinde Türkiye, Filistin Devleti’ni ilk gün tanıyan ülkeler arasında yer almıştır.” dedi. Bu kardeşliğin geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini ifade etti.
Anma Pulları ve Kamu Farkındalığı
PTT’nin duayen savaş muhabiri Coşkun Aral’ın çektiği fotoğrafları kullanarak hazırladığı anma pullarıyla Gazze’de yapılan soykırıma dikkat çekileceği belirtildi. Uraloğlu, “Sayın Coşkun Aral’a da bazen bin bir sözcükle anlatamadıklarımızı tek bir karede anlatmayı başaran eşsiz fotoğrafları için teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu pulların, Filistinliler için beslenen kardeşlik duygularını iliklerimize kadar hissettireceğine inandığını belirten Uraloğlu, “Bu soykırımı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı. Anma pullarının, kamu farkındalığını artırma amacı taşıdığı vurgulandı.
PTT Pul Müzesi ve Kültürel Miras
Uraloğlu, PTT Pul Müzesi’nin eşsiz bir kültür merkezi olduğunu belirtti. “Osmanlı Devleti’nin son yılları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarını da içine alan sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel öğelerinden izler taşıyan paha biçilmez koleksiyonlardan oluşan bir kültür mirasına ev sahipliği yapmaktadır.” dedi.
PTT Pul Müzesi’nin, 1863 yılında tedavüle sunulan ilk puldan günümüze kadar basılan tüm pullara yer verdiğini belirten Uraloğlu, “Ziyaretlerin ücretsiz olduğunu da tekrar hatırlatmak istiyorum.” diyerek, tüm vatandaşları müzeyi ziyaret etmeye davet etti.